Welke stelling past het beste in jouw magazijn?

De keuze van het juiste type stelling is van cruciaal belang voor het efficiënt beheren van een magazijn. Elk type stelling heeft zijn eigen specifieke voordelen en toepassingen, afhankelijk van de aard van de opgeslagen goederen en de operationele behoeften van het magazijn. Van de robuuste palletstellingen, geschikt voor zware goederen, tot de flexibele legbordstellingen voor lichtere items, en de veelzijdige grootvakstellingen voor middelgrote producten, elke stelling draagt bij aan het optimaliseren van de opslagruimte en het verbeteren van de operationele efficiëntie. Het zorgvuldig afwegen van de behoeften en mogelijkheden van een magazijn is essentieel bij het kiezen van de meest geschikte magazijnstelling.

Palletstellingen

Palletstellingen zijn ontworpen voor het opslaan van zware en omvangrijke goederen op pallets. Deze stellingen zijn extreem robuust en kunnen grote hoeveelheden gewicht dragen, wat ze ideaal maakt voor industriële magazijnen en distributiecentra. Palletstellingen zijn zeer aanpasbaar: ze kunnen verschillende hoogtes en dieptes hebben, afhankelijk van de behoeften van het magazijn. Bovendien bieden ze gemakkelijke toegang tot de opgeslagen goederen, wat cruciaal is voor magazijnen met een hoge productie. Hun veelzijdigheid maakt het mogelijk om een breed scala aan producten op te slaan, van levensmiddelen tot bouwmaterialen, waardoor ze een populaire keuze zijn in diverse sectoren.

Legbordstellingen

Legbordstellingen zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan van kleinere en lichtere items. Deze stellingen zijn vaak te vinden in retail magazijnen, kantoren, en zelfs in werkplaatsen. Hun voornaamste kenmerk is de flexibiliteit: de planken of ‘legborden’ kunnen eenvoudig in hoogte versteld worden om verschillende productmaten te accommoderen. Legbordstellingen maken het eenvoudig om items handmatig te sorteren en te benaderen, wat ze bijzonder geschikt maakt voor magazijnen waar goederen regelmatig handmatig worden opgehaald en opgeslagen. Ze zijn ook een uitstekende keuze voor de opslag van losse onderdelen, textielproducten of elektronische componenten.

Grootvakstellingen

Grootvakstellingen vormen de perfecte middenweg tussen pallet- en legbordstellingen. Ze zijn ontworpen voor de opslag van middelgrote tot grote goederen die te groot zijn voor een legbordstelling, maar niet groot of zwaar genoeg voor een palletstelling. Deze stellingen zijn bijzonder handig voor items die handmatig geladen en gelost moeten worden. Grootvakstellingen bieden een hoge mate van flexibiliteit in termen van aanpassing van de vakhoogte, wat ze ideaal maakt voor een breed scala aan producten. Ze worden vaak gebruikt in magazijnen voor auto-onderdelen, hardware, en elektronica, waar ze een efficiënte opslagoplossing bieden voor onregelmatig gevormde of volumineuze items. Hun open fronten bieden gemakkelijke toegang, wat de efficiëntie in het orderverzamelen en voorraadbeheer verhoogt.

 

https://www.begra.nl/magazijnstellingen/grootvakstelling

Over de auteur

Scroll naar boven